OF SHADASA

Zwitserse Witte Herders

Blog


view:  full / summary

Pupjes bij hun nieuwe baasjes!

Posted on August 26, 2011 at 7:40 AM

De baasjes van de pupjes houden ons goed op de hoogte van het wel en wee van ons uitgevlogen kroost!  Het gaat super met ze! Allemaal zijn ze zonder misselijk te worden bij hun nieuwe plek aangekomen en hebben de boel daar open en vrij verkent! Ze voelen zich happy bij hun nieuwe roedel en ook de baasjes zijn blij met hun pupje!  Gelukkig zijn veel baasjes actief op facebook en kunnen we zo goed op de hoogte blijven van de puppyavonturen! Wij zullen altijd beschikbaar zijn voor vragen en hulp! :)

Voor de meest recente foto's kijk dan op de website bij puppies A-nestje.

 

Ashira of Shadasa "Nooka" heeft zich ondertussen ontpopt tot fantastische kampeerhond! Eerst zijn Roeland en Jet begonnen met proefkamperen en dat ging super! Nu zijn ze begonnen met het echte kamperen en zeilen met de boot! Ik wacht vol smart op de foto's op de fotos van Nooka met zwemvest!

      

 

 

Aarushi of Shadasa "Demi" is ook erg goed op haar plek bij de familie Leijdekker. Gerard heeft zich ontpopt tot een echte pupwishperer en weet de energieke Demi goed te begeleiden! Natuurlijk niet zonder Petra en de kids ;-)  Demi heeft al in de fietsmand voorop de fiets gezeten, wordt enthousiast rondgereden in de kinderwagen, is al in onze hoofdsstad geweest, de trein gezien etc. Gerard houd ons goed op de hoogte van de avonturen van Demi via filmpjes en foto's op Facebook!

 

A-Bella Iduna of Shadasa "Bo" heeft het ook uitstekend naar haar zin bij Wendeline en Alwin. Ook zijn Bo en Pluk de cavia al redelijk aan elkaar gewend! Bo was de eerste dag in de vijver geplonst, maar heeft nu een eigen badje. Wendeline neemt Bo overal mee naar toe in de draagzak! De bus vond Bo de eerste x toch wat eng. Verder is Bo heel slim en leert goed!  Bo heeft inmiddels haar eerste les voor resquedog ook al gehad! Knappe hond en baasjes :-)


 

Andante of Shadasa "Sammie"  vind het heerlijk bij de familie Luijcken! Hij gaat mee de krant halen en brengt hem dan keurig mee naar huis! Hij en de witte herder dame Jet zijn de beste maatjes en Jet verdedigt Sammie tegen gevaarlijke buurhonden! Sammie gaat ook al naar de puppyklas en is daar heel lief voor een wat banger herdershondje!

 

Allegro of Shadasa "Kynan" heeft een eigen you-tube kanaal! Daar kun je zien hoe hij het naar zijn zin heeft bij Petra en Wido, Lammar en vooral met Rohwyn! Met Rohwyn heeft hij dolle pret in de tuin en hij probeert zo af en toe ook al een beetje de baas te spelen! Hij heeft inmiddels zijn eigen ballenbak en slurf!

 

 

 

Aayushi of Shadasa "Kaja" heeft haar plekje gevonden bij de familie Tichelaar en heeft het prima naar haar zin!  Ze is super sociaal naar alle bezoek en kinderen! De familie is heel erg blij met haar! Ook gaat ze al naar de puppyschool. Af en toe is ze  nog wat happerig in de broekspijpen van de kids....Hopelijk leert ze snel dat dat niet zo leuk is voor Marieke en Sandra!

 

Aashika of Shadasa "Maczeta" heeft haar plekje ook gevonden bij Agnieszka en Michal. Ze is dol op spelen met Michal. Ook heeft ze een hondenvriendje op bezoek gehad van een paar maand, waar ze heerlijk mee heeft gespeeld! Aashika wandelt keurig mee en is heel sociaal tegen iedereen. Helaas nog geen fotootjes :-(


Adagio of Shadasa "Finn" voelde zich direct thuis bij Martin in Mariëlle! Ook klikte het direct met de witte herder reu Mika. Finn dribbelt heerlijk de hele dag achter hem aan! De eerste 2 nachten jammerde Finn wat, maar dat gaat nu prima en de nachtrust is wedergekeerd! We wachten nog op de eerste fotootjes :-)

 

Pupjes dag 70, laatste x afscheid

Posted on August 26, 2011 at 7:20 AM

Vandaag is het laatste pupje naar zijn nieuwe baasjes vertrokken.....Adagio is het langst gebleven en wat zullen we hem missen! Net als alle pupjes trouwens....je leert ze toch goed kennen en stopt er veel tijd, liefde, zorg en energie in. Het maakt het allemaal een stuk gemakkelijker te weten dat ze allemaal op een fijne plek bij superbaasjes terecht zijn gekomen!!!!  Adagio zal een stoere witte herder vriend krijgen die hem van alles kan leren! Maar toch..het voelt leeg zonder al die sprankelende pupjes om me heen!  Het lege nest syndroom slaat toe ...;) Gelukkig kunnen we ons nu storten op onze Ayumi :D

 

Adagio of Shadasa "Finn" hoort nu bij de Martin en Mariëlle uit Oude Tonge. Adagio is een lieve en sociale hond die vast heel veel plezier zal hebben aan het strand met zijn nieuwe baasjes, kids en witte herder vriend Micka!

 

 

Januja kijkt Adagio "Finn" na.....

 

Daaaag lieve Adagio....

Pupjes dag 67,68 en 69

Posted on August 26, 2011 at 6:20 AM

Nog maar 2 pupjes in huis....Ayumi en Adagio (op de foto's met het blauwe halsbandje om). Wat kunnen deze 2 toch heerlijk met elkaar spelen! En wat een rust...:(

Na het vertrek van Aashika zijn we 's middags naar de pony's gegaan, waar de pupjes en Januja en Fai heerlijk hebben gespeeld! De pupjes gingen wel steeds in de schaduw van de auto's liggen..waardoor ze prachtige indianenstrepen op hun snoetjes kregen...!  De dag erna zijn we naar 'parc-Sandur" geweest om de pupjes daar te laten wennen aan overdekte drukte ed., maar helaas er mochten geen honden naar binnen... Vervolgens naar onze favoriete waterplas gegaan. Dat was een groot succes!!! De pupjes hebben allebei gezwommen! :D Fai haalt altijd stokken op uit het water en zwemt hele afstanden. Januja was heel enthousiast bezig met waterdruppels, die Shanelle in de lucht schopte.  Dag 69 was ik aan het werk, maar zijn Shanelle en Dallas met de pupjes door de wijk aan de wandel geweest.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onder: Adagio

 

 

Pupjes dag 67, afscheid

Posted on August 26, 2011 at 5:25 AM

Vandaag afscheid genomen van Aashika, teefje Oranje. Het was de bedoeling dat deze mooie dame bij ons zou blijven, maar na persoonlijke overwegingen blijft teefje donkerblauw,Ayumi, bij ons. Aashika past gelukkig perfect bij Agnieszka en Michal!

 

Aashika of Shadasa " Maczeta" hoort nu bij Agnieszka en Michal Rodacki uit Wijk bij Duurstede! Deze sociale en zelfverzekerde dame zal zeker niets tekort komen bij deze lieve mensen!

 

 

 

Pupjes dag 65 en 66

Posted on August 21, 2011 at 6:25 AM

Nog maar 3 pupjes in huis, het wordt steeds rustiger. Ik merk wel dat het voor de pupjes beter is om met 8 weken naar hun nieuwe baasjes te gaan. Zoveel individuele aandacht en opvoeding ze dan krijgen, dat lukt ons niet. Al doen we natuurlijk alles wat in ons vermogen ligt! Toen ik Shanelle's vriendinnetje naar huis moest brengen is Adagio mee geweest. Haar ouders hebben een restaurant (de Lindentuin in Emmen) en daar heeft Adagio even rondgeneuzeld, terwijl ik een wijntje dronk :-)

Blokjes om in de buurt horen er natuurlijk ook bij, waar kennis is gemaakt met een cocker spaniel, een witte herder reu (vooral Adagio vond hem heel interesant) en een loslopende duitse herder reu. Die ook nog even tegen Dallas zijn been aanplaste :/ 

 

Adagio

 

 

Pupjes dag 64, afscheid

Posted on August 21, 2011 at 6:00 AM

De baasjes van licht-blauw, Aayushi of Shadasa zijn weer terug van vakantie en hebben vandaag hun "Kaja" opgehaald! We zullen haar missen, deze gezellige dondersteen! Ze gaat vast een heerlijk leven tegemoet met veel aandacht! Verder was dit de eerste dag dat Dallas en ik allebei weer aan het werk moesten...:-(  Shanelle en oma zijn goed geinstrueerd, zodat de 3 overgebleven pupjes die paar uurtjes niks tekort zouden komen....

 

 

Aayushi of Shadasa "Kaja" hoort nu bij de Familie Ticheler uit Hengelo! Deze sociale dondersteen gaat vast en zeker heel veel plezier beleven met Marieke en Sandra en al hun vriendinnetjes!

 

 

 

 

 

Pupjes dag 60-63

Posted on August 21, 2011 at 3:15 AM

Deze dagen met de 4 overgebleven pupjes onze verjaardagen gevierd en nog naar het watertje en de pony's geweest. Adagio (geel), Ayumi(d.blauw) en Aashika (oranje) zijn naar de kliniek geweest voor hun 2e inenting.  Aayushi(l.blauw) was mee voor de gezelligheid! Het leek ons niet verstandig om haar nog te enten, de dag voor haar vertrek. Voor het geval ze toch wat last zouden krijgen van de enting. (Wat niet het geval was...). Jumper de kat moest ook mee, ze had een bult onder haar buik! Gelukkig niks ernstigs, een vetbult!  Adagio had beidde balletjes ingedaalt!

De pupjes zijn verder zoooo leuk en ze hebben ook echt hun eigen karaktertjes!  's ochtends weten we precies wie in onze broekspijpen hangt, dat is Aayushi,lichtblauw!  

Onder: ondeugende blik van Aayushi (l.blauw)

Onder : Aashika (oranje)

Onder: Ayumi (d.blauw)

 

Ayumi, Aayushi en Adagio

Aashika en Aayushi

Aashika

 

Ayumi

Aayushi

Adagio (reutje Geel)

Aashika

 

 

Aashika

Aayushi

Aayushi

Aashika

 

Aayushi

Pupjes dag 59, markt

Posted on August 13, 2011 at 9:55 AM

Vandaag met de 4 overgebleven pupjes naar de markt gegaan in het centrum van Emmen. De wandelwagen, die ik voor Dalton had aangeschaft, is uit de schuur geplukt. Daar konden we de pupjes mooi in zetten, zodat ze lekker rond konden kijken. Dit ging na enige moeite prima! Uiteraard wilden de pupjes eerst gewoon lopen, kijken en snuffelen. Wel moesten we de banden nog even laten oppompen, die waren best wel leeg.....Aandacht kregen we natuurlijk genoeg! De pupjes reageerden uitstekend op alle belangstelling, geluiden, voertuigen etc. Echt super nieuwsgierig en open zijn ze! We zijn zo trots op onze pupjes! :D Tijdens onze koffie/pauze hebben de pupjes lekker geslapen, 3 in de wandelwagen en 1tje op de arm. Weer thuisgekomen zijn de pupjes en ik lekker in slaap gevallen :P Verder is de leverancier van Natudog nog geweest en hebben we ´s avonds familiebezoek gehad. Sociaal dagje dus voor ons en de pupjes!

 

Links teefje lichtblauw en rechts reutje Geel, zo braaf in de wandelwagen!

 

 

 

Onder, van links naar rechts...Donkerblauw, Lichtblauw en Geel

 

Onder: Ayumi (donkerblauw)

Onder: Ayumi

 

Onder: Adagio (Geel)

Pupjes dag 58, afscheid

Posted on August 11, 2011 at 1:10 PM

Vandaag hebben we afscheid genomen van reutje Wit, het eerst geboren Shadasa pupje! Hij gaat het vast geweldig krijgen bij de fam. van Moort en hun 2 witte kanjers Lammar en Rohwyn. Voordat hij vertrok heeft hij nog even heel leuk met mama en reutje geel gespeeld! De 4 overgebleven pupjes hebben vandaag niet veel bijzonders gedaan, lekker gespeeld in het bestruikte gedeelte van de tuin. Ze hebben hun wormenkuurtjes gehad. Morgen is het plan om naar de markt te gaan! Hopelijk is het dan wat beter weer...al die regen...:(

 

De pupjes die gisteren vertrokken zijn hebben de reis goed doorstaan en traden hun nieuwe wereld nieuwsgierig en open tegemoet! Baasjes bedankt voor de mailtjes, foto's en telefoontjes! Het kan zijn dat ik mailtjes ook niet allemaal ontvangen heb, de mailbox geeft al een hele tijd niks door....en dat in zón belangrijke periode! Dus niet opgeven, gewoon blijven mailen!!!

 

Allegro of Shadasa "Kynan" hoort nu bij Petra, Wido en Estee. Deze lieve zachtaardige kanjer gaat vast een  heerlijk leven tegemoet met hun, de Witte kanjers Lammar en Rohwyn en de 2 paarden!

 

Ayumi kijkt met mama Kynan na!

 

 

Onder: reutje geel

 

Onder: reutje Geel

Onder : lichtblauw

 

 

Pupjes dag 57, afscheid

Posted on August 11, 2011 at 4:15 AM

Vandaag de dag dat we afscheid moesten nemen van Reutje Zilver en de teefjes Rood, Goud en Groen. Heel spannend voor ons en de nieuwe baasjes! De baasjes kwamen om beurten en zo vroeg mogelijk.  Het verliep allemaal goed en de pupjes gingen braaf met hun nieuwe families mee!:) Januja heeft ze nagekeken bij het raam.  We weten zeker dat de pupjes allemaal een heerlijk leven tegemoet gaan, dat maakt het afscheid nemen een stuk gemakkelijker! De eerste pupjes van het A-nestje zijn uitgevlogen om de grote wereld te ontdekken!

 

Ashira of Shadasa "Nooka" hoort nu bij Roeland en Jet uit Huizen. Deze lieve dame zal heerlijke wandelingen gaan maken en veel gaan kamperen!

 

A-Bella Iduna "Bo" hoort nu bij Wendeline en Alwin uit Leusden . Deze slimme meid zal Rescue-dog worden en gezelschap hebben van Pluk de cavia!

 

Aarushi of Shadasa "Demie" hoort bij de familie Leydekker uit Almere. Deze ondernemende dame zal zich vast uitstekend vermaken met deze actieve familie!

 

Andante of Shadasa "Sam" hoort bij de familie Luijcken uit de Lutte. Deze relaxte jongeman zal gezelschap hebben van de  Zwitserse Witte herder dame "Jet" , paarden, vogels en lekker veel kunnen rondscharrelen rondom de woonboerderij.

 

 

Na dit afscheid zijn we met de overgebleven pupjes lekker naar het Haantjebak, dat zijn zandbulten in het bos, gegaan. Helaas regende het, maar dat mocht de pret niet drukken!

 

Onder: Ayumi in het bos

De overgebleven 5 pupjes met Fai.

Onder: Aashika en reutje Wit

Onder: reutje Geel, Aashika en reutje Wit

Onder: Kalkoenkarkasje voor Reutje Wit

Lichtblauw geniet met volle teuge!

Onder: Reutje geel

Onder: Ayumi smikkelt!

Pupjes dag 55 en 56

Posted on August 10, 2011 at 8:40 AM

De dag na de puppytest moesten we eerst even bijkomen! De pupjes niet hoor, die hadden natuurlijk lekker veel energie! De pupjes zijn om beurten op bezoek geweest tijdens het biljarten en we hadden nog wat nichtjes met aanhang op bezoek om te knuffelen. De pupjes zijn ook in het gedeelte van de tuin geweest, waar ze eerst niet konden komen. Dit was een groot feest, door de bosjes heen rennen, bloempotten ontdekken. Wat voor pupje Rood geen enkel punt was. Ze trok, samen met wat broertjes en zusjes de plant uit de prachtige ijzeren pot., waarop ze vervolgens haar kop daar in stak. Niet zón probleem, ware het niet dat er wat roestig water in zat ...:| Pupje Rood werd dan ook echt rood.... Verder was er nog een avontuur met Ayumi ( donker-blauw) , die had haar hoofd in de gieter gestopt...die ze er vervolgens niet meer uit kreeg... Met enig snijwerk en reddende hulp van Shanelle, kwam haar koppie weer te voorschijn. :) De avond voor het afscheid van 4 pupjes, hebben ze nog een  feestmaal gehad: Kalkoenkarkasjes! Dat was echt smullen! 

Onder: Reutje Geel, Aashika, Reutje Wit

Ayumi, donkerblauw, en Adagio, reutje Geel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onder: reutje Geel

 

Onder: reutje Zilver

 

Aayumi (donkerblauw) en Adagio (geel)

Onder: Allegro, reutje wit.

Onder: Aayushi, lichtblauw

 

 

 

 

 

Pupjes dag 54, de puppytest!

Posted on August 8, 2011 at 10:10 AM

Vandaag was een spannende dag voor ons en de nieuwe baasjes van de puppies! De pupjes zouden getest worden door Greetje en Ank, die al enorm veel ervaring hebben op het gebied van honden en het uitvoeren van testen. De nieuwe puppiebaasjes mochten aanwezig zijn en iedereen was er, behalve de families die op vakantie zijn.  Op deze dag zouden we te horen krijgen wat het basiskarakter van de pupjes is en of dat ook overeenkomt met onze bevindingen. Ook zouden de pupjes nu gekoppeld worden aan het meest geschikte baasje. Voor ons ook een erg belangrijk moment, want we willen dat onze pupjes een goed, plezierig leven tegemoet gaan, wat het beste bij hun aanleg past. Anke en Greetje vonden het een super-nest, open sociale hondjes, werklustig en niet bang.  Wij zijn dan ook supertrots op ons eerste nestje! Niet alleen perfect van uiterlijk, maar ook nog een superkarakter!  En gelukkig kwamen de bevindingen van de test goed overeen met hoe wij de hondjes hebben ervaren. Het blijft toch bijzonder dat je in zón korte tijd, zoveel van het karaktertje kan zien!   Na de test werden de rapportjes uitgeprint. en kon iedereen een hapje eten. De dag verliep helaas niet geheel vlekkeloos.......  maar uiteindelijk is alles goed gekomen!:D De pupjes zijn nu dan allemaal gekoppeld aan hun blije nieuwe baasjes! 

 

Woensdag 10 augustus zullen de eerste pupjes het ouderlijk nest verlaten. Wat zal het leeg voelen in huis....Voor de pupjes zal het goed zijn, we merken dat ze meer aandacht nodig hebben en opgevoed moeten worden! Ik hoop dat de nieuwe baasjes deze stabiele en sociale pups tot prachtige en leuke volwassen honden laten uitgroeien. Een goede basis is in ieder geval gelegd.:D

 

 

 Reutje Wit, Allegro of Shadasa, hoort nu bij de fam. van Moort

Reutje Geel, Adagio of Shadasa,  hoort nu bij fam. v/d Kamp

Reutje Zilver, Andante of Shadasa, hoort nu bij de fam. Luijcken

Teefje Goud, Aarushi of Shadasa, hoort nu bij de fam. Leydekker

Teefje Groen, Ashira of Shadasa, hoort nu bij de fam. Brugman

Teefje Licht-blauw, Aayushi of Shadasa, hoort nu bij de fam Weghorst

Teefje Donker-blauw , Ayumi of Shadasa, hoort nu bij Agnieszka en Michal

Teefje Rood, A-Bella Iduna of Shadasa, hoort nu bij Wendeline en Alwin

Teefje Oranje, Aashika of Shadasa,  blijft bij ons

Pupjes dag 51-53

Posted on August 8, 2011 at 5:15 AM

De afgelopen dagen zijn de pupjes met ons meegeweest naar het weiland en hebben we in het winkelcentrum en onze buurt gewandeld. Dit lukte helaas niet met alle pupjes tegelijk. Maar het geen verder prima! Ayumi heeft kennisgemaakt met de buurhond, wat ze maar een raar geval vond, hij zag er totaal anders uit als wat ze gewend is, lange haren en hangoren. Aashika vind fietsen en autos erg leuk, ze wil er graag achteraan.... Teefje Goud dartelde gewoon lekker mee en was niet echt onder de indruk, evenals reutje Zilver. Reutje wit en geel vonden het best spannend allemaal, maar hun nieuwsgierigheid was sterker. Teefje lichtblauw draafde braaf mee, evenals teefje Groen. Teefje Rood vind het heerlijk om op pad te gaan en nieuwe dingen te ontdekken. Maar eigenlijk vinden ze dat allemaal heel erg leuk!

We merken echt dat de pupjes ouder worden en meer willen ondernemen.  Ze worden in huis ook veel driester, ze crossen rond, over Januja haar plaats heen, over de bank, op de tafel etc :| Gelukkig is het toch heel vaak prachtig weer en kunnen de pupjes lekker buiten ravotten.

Boven en onder is reutje Zilver.

 

Onder de teefjes Groen en Rood

Onder het mooie hoofdje van reutje Zilver

1 van de favoriete slaapplekken...de keuken

Onder het schattige snoetje van teefje Groen

Reutje wit en Zilver graven de zandbak leeg...

 Reutje Geel tussen de bloemetjes

Onder teefje groen, zo schattig

 Onder heeft teefje rood de tunnel veroverd en blijft daar ook lkker liggen

 

Onder liggen Ayumi en Aayushi (donker -en lichtblauw)

Mama Januja met Aashika

Onze stoere rode dame

Prachtig hoofdje van Aayumi

Onder ons prachtige Gouden meisje Aarushi

Onder: Lichtblauw, Aayushi, draaft al keurig mee aan de riem!

Onder: Aashika in galop

 Onder : Aayushi en Aashika ontmoeten de vice-wereldkampioene Karuna of Skah Dakota

 

 

Pupjes dag 45 t/m 50

Posted on August 4, 2011 at 5:41 AM

De dagen vliegen voorbij! Ik schrik als ik zie dat ik al 5 dagen geen update heb gemaakt van de pupjes :|  Het is echt niet te geloven.... Ze zijn nu inmiddels 7 weken geworden en gechipt door de Raad van Beheer. We hebben nog aardig wat puppyknuffelaars op bezoek gehad en de pupjes zijn een aantal  x meegeweest naar de ponys. Ook zijn ze op een warme avond meegeweest naar een soort bosparkje met een ondiepe vijver. Fai ging natuurlijk daar lekker in rondrennen, waardoor een aantal dappere pups dat ook durften.  Ook zijn we met een aantal pups appart bij ons in de straat gaan "wandelen" , de overige pupjes komen nog aan de beurt. Pupje goud blijkt het erg leuk te vinden om met haar hoofdje in het wasteiltje onder water te duiken en dan ook te gaan watertrappelen :D Soms lijkt ze net een wasbeertje!

Het linkje in de vorige blog naar de fotos werkte niet goed, dus hier hopelijk een goede naar https://skydrive.live.com/P.mvc#!/?cid=4af9624d6a71fcf0&sc=photos&nl=1&uc=21&id=4AF9624D6A71FCF0%2116202!cid=4AF9624D6A71FCF0&id=4AF9624D6A71FCF0%2112904&sc=photos" target="_blank">alle puppyfoto's. Ook hebben we standfotos van de pupjes proberen te maken, wat absoluut geen eenvoudige klus is! Pupje goud en reutje wit wisten zich door het gaas heen te wurmen om bij ons te kunnen komen ...vooral Goud lijkt een echte Houdini! Linkje naar de https://skydrive.live.com/P.mvc#!/?cid=4af9624d6a71fcf0&sc=photos&nl=1&uc=21&id=4AF9624D6A71FCF0%2116202!cid=4AF9624D6A71FCF0&id=4AF9624D6A71FCF0%2116217&sc=photos" target="_blank">Standfotos.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pupjes, dag 43, 44

Posted on July 29, 2011 at 6:16 AM

De pupjes hebben na hun dierenartsbezoekje en het avontuur bij het weiland, eerst een dagje rust gehad. De dag daarna zijn we weer naar de wei gegaan, waar er nu zelfs een paar aan Shamarré hebben gesnuffeld! Reutje Zilver was heel stoer en deed dit als eerste!  Verder hebben ze zich naar hartelust vermaakt thuis bij de ballenbak en tunnel en in de zandbak. Teefje Goud probeerde te zwemmen in het ingegraven afwasteiltje, die gevuld was met water. Ze had dikke pret! :D  We hebben nog een bezoekje gehad van Dekreuhouder Marjan en haar familie, Nuran en Santoz mochten helaas in de auto wachten...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pupjes, dag 40, 41 en 42

Posted on July 27, 2011 at 4:43 PM

De pupjes ontwikkelen zich zo snel!  Ze zijn zo leuk en ondernemend! Fai heeft zich ontpopt tot supertante! Ze leert de pupjes graven, met de stok spelen en ook wat respect te hebben voor de ouderen. Ze zijn ook 6 weken geworden en dat betekend een bezoekje aan de dierenarts! Nou, dat was wat, 9 pupjes achterin de auto, voor het eerst! Ook voor het eerst een halsbandje om, wat ze maar niks vonden...ze probeerden het er af te krabben... Via de achterbank hebben we de pups in de kofferbak gezet en zijn we, samen met Januja natuurlijk, naar de kliniek gereden. Een tocht van zón 20 minuutjes. Geen misselijke hondjes! Bij de kliniek dachten we dat de pupjes wel mee zouden hobbelen aan een riempje achter mama en de nanny aan...nou niet allemaal dus...Struikjes waren veel interesanter! Gelukkig kwam de assistente helpen en hebben we ze maar naar binnen gedragen :P Bij de dierenarts ging het super, de pupjes gedroegen zich keurig. De oortjes, tandjes, buikjes en balletjes werden onderzocht en hun eerste prikje kregen ze. Allemaal goed gezond gelukkig!!!  De balletjes van de reutjes waren nog niet allemaal ingedaald, maar dat kon soms wel een half jaar duren. De dierenarts heeft geholpen de pupjes weer naar de auto te tillen:) Voor de ontspanning zijn we daarna naar het weiland gegaan en hebben de pupjes door het hoge gras kunnen rennen, wat ze echt geweldig vonden! Ik heb een linkje met een fotoverslag naar Facebook .  Ik heb gehoord dat de pupjes soms wat ziek worden na de enting en diaree kunnen krijgen. Om dit te voorkomen heb ik Pro-enzym bij puppywinkel Spat opgehaald en door het voer gedaan.. Pupjes hebben nergens last van gehad!!! De pupjes krijgen nog steeds vers vlees. Ik heb nu ook brokjes voor ze waar ze ook lekker van smikkelen, Fish4dogs. Dit leek mij een goede brok met veel, meer als 70%, visaandeel en geen granen. Veel honden hebben problemen met de granen in brok en krijgen hier diaree, huidallergieën ed. van.  Een goede vergelijkingssite is : brokkenvergelijk . Er is ook een vergelijking van vers vlees : versvlees .

Nu tijd voor wat fotootjes!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pupjes dag 34 t/m 39

Posted on July 24, 2011 at 2:09 PM

Tjonge, jonge het is echt druk met de pupsels! Ze zijn veel wakker, eten, plassen, poepen en spelen dat het een lieve lust is. Echt geweldig hoe ze zich ontwikkelen! Er zijn al best veel pups met de oortjes omhoog! Donkerblauw (we noemen haar steeds Yumi ) , geel, wit, ornaje en dan rood en licht-blauw die hebben 1 oortje staan.De karaktertjes beginnen wat duidelijker te worden. We hebben de tentjes met ballenbak en tunnel buiten gehad en ook de "speeltuin" met zandbak en gras is in beslag genomen. Alle pupjes hebben nu een baasje en er is natuurlijk ook weer flink puppy-kraambezoek geweest! Ik ben trots op de pupjes, ze zijn zo heerlijk open en vrij naar het bezoek, net als Januja en Fai :) Ik heb natuurlijk weer tig foto's gemaakt, het linkje (of beter gezegd link....)  : https://skydrive.live.com/?cid=4af9624d6a71fcf0&sc=photos&uc=185&id=4AF9624D6A71FCF0%2112904#!/?cid=4af9624d6a71fcf0&sc=photos&uc=157&id=4AF9624D6A71FCF0%2112904" target="_blank"> pupjes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pupjes, dag 32, 33

Posted on July 20, 2011 at 2:12 PM

Deze dagen zijn de pupjes natuurlijk ook weer buiten geweest!  En hebben we kraambezoek gehad  van de familie Luijken. Wel spannend want we hadden hun nog niet eerder ontmoet! Ze hebben ook al een hond, Jet, een teefje van dezelfde fokker als Fai en Januja. De pupjes banjeren inmiddels al gewoon door het huis, al is dat voor ons best wel een gedoe...alle plasjes achter hun kontjes opruimen. Maar je merkt dat ze meer ruimte nodig hebben om dingen te ontdekken. Buiten valt er gelukkig ook nog genoeg te onderzoeken. Dallas is bezig om een extra stuk puppyveilig af te zetten, waar we oa. nog een zandbak maken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pupjes, dag 31

Posted on July 17, 2011 at 5:16 AM

Vandaag weer dolle pret met de pupjes natuurlijk! :D Ze krijgen nu 3x per dag puppievlees (van Natudog )  wat smeuiger gemaakt met de puppiemelk van Farmfood. Ze vinden het echt superlekker!  Na de maaltijd gaan ze altijd nog even spelen in de huiskamer.  's Avonds zijn de pupjes voor het eerst naar buiten geweest! Ik was zo blij dat het weer het eindelijk toeliet! Reutje wit was het dapperst, die liep als eerste naar buiten! Fai was helemaal door het dolle! Die vond het wel zo fantastisch dat ze buiten waren en wilde heel graag met ze spelen! Echt leuk om te zien hoe de pupjes ook het nieuwe terrein verkenden:)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pupjes, dag 30

Posted on July 16, 2011 at 7:15 AM

De pupjes vinden het geweldig om in de huiskamer rond te struinen! Ze rennen en springen flink in het rond :D Ze groeien zo snel! Ook de nageltjes, die heb ik ook maar weer bijgepunt.  En ik blijf maar fotos maken! Er staat bij Nieuws 2011 een linkje met alle fotos van de pupjes! En Roeland heeft de lange versie van de video klaar!

You need Adobe Flash Player to view this content.

's Avonds zijn Wendeline en Alwin weer op bezoek geweest om te puppyknuffelen :) 

 

 


Rss_feed