OF SHADASA

Zwitserse Witte Herders

                                        De Mensen

        Shanelle                                    Sabrina                                Dallas

Wij zijn Dallas, Sabrina en Shanelle, de gelukkige baasjes van 5 Zwitserse Witte Herders Fai, Januja, Ayumi, Charumati en Goldy!      

Januja is op 21-11-2010 goedgekeurd voor de fok door de Zwitserse Witte Herder Vereniging Nederland.
Haar dochter Ayumi is op 24-11-2013 goedgekeurd voor de fok door de Rasclub voor Zwitserse Witte Herders. Ayumi is Nederlands Kampioen, Winster en 3 x Best in Show geweest bij de rasverenigingen RZWH en ZWHVN! 
Charumati, de dochter van Ayumi, is per 09-04-2016 goedgekeurd voor de fok bij de RZWH. Charumati is Holland Trophy Clubkampioen 2017 van de RZWH!
Ook zijn er 3 knappe goedgekeurde dekreuen voortgekomen uit onze fok : Allegro of Shadasa (Kynan) , Bandhu of Shadasa en Cartago of Shadasa (Ayuki).
 

Hieronder ons "hondenleven" en "visie" :                                                             
In 1996 is Dalton bij ons gekomen, een slim en vrolijk kruizing teefje.
Dalton is heel lang alleen geweest, tot we een afgelegen stuk grond kochten voor onze paarden.                                                                      
Hoe dapper en stoer Dalton ook was, erg afschrikwekkend was ze niet. Na veel onderzoek, naar wat voor ons gezin en situatie het meest geschikte hondenras was, zijn we uitgekomen bij de Zwitserse Witte Herder. De ideale hond en nog enorm mooi ook!    

Toen we dit besluit genomen hadden, wilden we natuurlijk ook direct een pupje. Het geluk wilde dat  ze bij de ZWH- kennel "of Skah Dakota" net een nestje hadden en er nog 1 teefje te vergeven was.  We hebben gebeld en konden direct komen kijken. Ons hart was gestolen!
Wat een prachtige, lieve honden en wat een schattig pupje!
Zo kwam Fai of Skah Dakota in ons leven. 
Fai had een goede vriendin aan Dalton, maar Dalton werd toch een dagje ouder en het spelen met Fai werd toch wat teveel van het goede. We besloten om dan nog maar een wat groter vriendinnetje voor Fai te zoeken. Natuurlijk zou dat weer een Zwitserse Witte Herder worden!                                                                                                                                                                                   

Gezien onze zeer goede ervaringen met "Skah Dakota" hebben we een pupje bij hun gereserveerd. Gelukkig kreeg Ezira in 2008 een prachtig nest, waaronder 2 teefjes.  Een teefje was de onze, en dat was Januja!  Het duurde natuurlijk veel te lang voordat ze met ons mee naar huis mocht, maar eindelijk was het dan zover! 
Januja betrad haar nieuwe wereld open en vrij, ze voelde zich direct thuis.  Fai moest wel even wennen aan dit onderdeurtje, maar nu zijn ze de dikste vriendinnen! Helaas is onze kleine kanjer Dalton in 2010 overleden...

Gezien Januja's mooie afstamming en bouw, zijn we begonnen met het deelnemen aan shows.  Onze eerste shows waren niet echt een succes, voorbrengen is toch echt iets wat je moet leren. Maar al doende leert men en we vinden het leuk om naar shows te gaan.
Januja behaalt uitmuntende resultaten en is ook goedgekeurd door de ZWHVN. 

Januja heeft haar eerste nestje in 2011 gehad, met een fantastische, zorgvuldig uitgezochte reu. Uit dit nestje hebben we Ayumi gehouden, een stokhaar teefje dat onze harten direct veroverde. Het 2e nestje van Januja is anderhalf jaar later geboren in 2012, wederom met een geweldige reu!

Onze VISIE mbt fokken is iig niet vermeerderen maar verbeteren. Bij het fokken letten we uiteraard zeer goed op de gezondheid, de bloedlijnen worden uitgeplozen, de bouw en het het type moeten aan onze eisen voldoen en die van de rasvereniging, de combinatie dient een toegevoegde waarde te hebben voor het ras. Echter waar wij vooral enorm veel waarde aan hechten is dat de pupjes een allround maatje zullen zijn voor zowel families als de sportieve baasjes. Een maatje voor het leven zoals onze honden voor ons zijn!

Onze Witjes zijn voor ons dan ook vooral gezellige lieve familiehonden.              
Zo gaan Januja, Fai, Ayumi, Charumati en Goldy mee naar het weiland om vrouwtje te bewaken, met de bal te spelen en muizen te vangen. Januja is echt dikke maatjes met dochter Shanelle en doet het liefst alles wat zij ook doet. Januja is zowiezo erg baasgericht en houd enorm van knuffelen en dingen voor je doen. Ze heeft groot talent voor agility en we hebben inmiddels 2 diploma's behaalt! Wat Januja heel graag doet is schapendrijven met Sabrina. Het is echt duidelijk dat ze een herdershond is!  Met de bal spelen, stokje gooien, zwemmen, fietsen, over hindernissen springen, ze vind eigenlijk alles leuk! 

Fai heeft ook agility gedaan, ze is inmiddels wat ouder en gaat nu met vrouwtje naar de Golden Oldies groep op de hondenschool. Ook is ze goedgekeurd als Aaihond voor ouderen/dementerenden.
Ayumi treed in de voetsporen van haar moeder en behaalt uitmuntende resultaten op shows, ze heeft zelfs 3x de Clubmatch van de rasvereniging gewonnen, is Nederlands kampioen en Winster!
Yumi's hobby is Praktijkspeuren en ze heeft een zeer goede speurneus! Dallas is fanatiek aan het canicrossen en fietsen met haar.
Charumati is heel grappig en we noemen haar dan ook vaak liefkozend "aapje". Ze is dol op knuffelen en het apporteren van de bal. Ook mag ze mee met canicrossen met haar mama en Dallas. Ook Charumati heeft ondertussen wat shows gelopen met uitmuntende resultaten, waaronder Clubwinner '17 van de rasvereniging!
Goldy is onze jongste telg, ze is heel enthousiast en energiek, ze wil heel graag dingen voor je doen en is erg baasgericht. Ze is dol op zwemmen en knuffelen, ook canicrossen vind ze geweldig. Eigenlijk vind Goldy alles leuk om te doen!

Regelmatig gaan we allemaal mee met gezellige wandelingen van onze eigen Witjes-wandelclub!

We hopen nog lang van Januja, Fai, Ayumi, Charumati en Goldy te mogen genieten!