OF SHADASA

Zwitserse Witte Herders

 

                                                            Week 7

De 7e week uit het leven van de pupjes.

We doen alle foto's van de 7e week in een online mapje, de foto's staan er inmiddels in :
Week 7
We hebben een apart mapje : dierenarts bezoekHet was weer een drukke week uit ons leven en die van de pupjes! Ze zijn uiteraard weer flink gegroeid en hebben zich verder ontwikkeld.  Ze slapen steeds minder en zijn vaker en langer wakker. Ze mogen nog steeds bij hun mama drinken en verder eten ze nu 3x per dag vlees. Ook hebben ze kennisgemaakt met kippennekjes, kwartel, konijn en diverse kauwmaterialen.

We zijn deze week met het 3-tal en mama Yumi naar de dierenarts gegaan. We waren gelukkig als laatste ingepland, want de pupjes maakten er een feest van..:) Ze hebben de hele wachtkamer onderzocht, achter de toonbank gekeken en in de behandekamer waren de snoeren niet veilig! Filmpjes staan ook in het fotomapje van het bezoek aan de DA.  Op de behandeltafel heeft de DA de pups onderzocht op oa. navelbreukjes, oormijt, hartruis en ze hebben hun eerste inenting gehad, dit onder het genot van een bakje paté. Bij de reutjes is gevoeld of de balletjes zijn ingedaald, dit was helaas nog niet het geval. De pupjes zijn iig allemaal gezond bevonden door de DA!
Na het dierenarts bezoek zijn we traditiegetrouw naar ons weiland gereden en daar hebben ze genoten in het hoge gras! De pupjes hebben hun ook eerste autoritje goed doorstaan!
Deze week is ook de chipper van de Raad van Beheer geweest om de pupjes te chippen en zo ook de namen aan de pupjes te koppelen.
Onze dame heet : Djuhna of Shadasa , reutje Wit heet : Dayron of Shadasa en reutje Bronsje heet : Dayo of Shadasa


                                                    
Verder hebben we natuurlijk veel puppyknuffelbezoek gehad en zijn we naar ons weiland geweest met het hele spul! Het weiland vinden ze helemaal geweldig! Ze rennen achter de grote dames aan, ontdekken gras en plantjes! Helaas was het regenachtig weer, maar we hebben plezier gehad! Ook hebben we blokjes om gedaan met elk pupje individueel, waarbij ze eerst op de arm, allerlei dingen hebben gezien , zoal een bus, fiets, hondjes, rolstoelen, wandelaars.