OF SHADASA

Zwitserse Witte Herders

                             Showresultaten 2015

Winner Amsterdam , Ayumi U1, Beste Teef/Winster, Ayuki U2

Keurmeester : Mark wisman

Op 13-12-2015 zijn we met Ayumi of Shadasa naar de Winner gegaan, de grootste hondenshow van Nederland. Januja was mee voor de gezelligheid. Yumi deed voor het eerst mee in de kampioensklasse...waarbij ze tegen 2 multi-kampioenen moest, waarvan ook de Wereldkampioen 2014 uit Rusland...Tot onze verassing plaatste de keurmeester Yumi op de 1e plaats! Hierdoor mocht ze nog meedoen voor Beste Teef...en dit won ze ook! :D  Yumi mag nu de titel "Winster 2015" dragen!  Yumi's zoon Ayuki (Cartago of Shadasa) werd 2 uitmuntend in de tussenklasse, met een prachtig keurrapport! We zijn reuze blij en trots natuurlijk!
 

Kampioenschapsclubmatch ZWHVN Bandhu U1, Beste Reu, BIS

Op 11-10-2015 is Bandhu of Shadasa Clubkampioen geworden op de kampioenschapsclubmatch van de rasvereniging ZWHVN! We zijn supertrots op Bandhu en zijn baasje Kees!
            

Kampioensclubmatch RZWH Ayumi U1, Beste teef en BIS, Charumati U3, Ayuki ZG

Op 14-06-2015 hebben Charumati en Ayumi meegedaan aan de Kampioensclubmatch van de rasvereniging RZWH. Ook Ayuki (Cartago of Shadasa) deed mee en kreeg een Zeer Goed bij de jeugdreuen. Charumati deed het ook heel goed in de jeugdklasse en kreeg een 3e plaats uitmuntend. Ayumi stal de show en werd de beste van het ras en daarmee Clubkampioen 2015! We zijn zoooo trots en blij!

 

28-02-2015 Martinidogshow Ayumi U1 en R.CAC, Charumati U3, Ayuki ZG2

Ayumi, Charumati en Ayuki (Cartago of Shadasa) deelgenomen aan de Martinidogsshow in Groningen. Het waren Charumati en Ayuki hun eerste x in de jeugdklasse...en er waren heel veel deelnemers! Heel spannend dus! Het ging heel goed! Mama Yumi werd R.Beste teef en kreeg daarmee haar laatste kwart punt voor het Nederlands kampioenschap! Yumi is nu dus Nederlands Kampioen! Charumati deed het ook super en werd 3e met een prachtige uitmuntend! Ayuki werd 2e in zijn klasse met een mooie zeer goed.



                                Showresultaten 2014

14-12-2014 Winner Amsterdam Ayumi U1, Bandhu U1, R.CAC, Charumati 1VB puppyteef en beste puppy, Ayuki 1VB puppy reu

Keurmeester : Laura Campion (IE)

Charumati en Ayumi hebben meegedaan aan de Winner-show in Amsterdam. Ook Cartago of Shadasa (Ayuki) en Bandhu of Shadasa deden mee. Dit jaar waren er zelfs deelnemers uit Frankrijk en Rusland! Uiteraard was het weer gezellig en hebben de Shadasa's het uitstekend gedaan! Ayuki in de puppyklasse reuen 1 veelbelovend en Beste puppy-reu. Charumati 1 veelbelovend, Beste puppy-teefje en vervolgens ook nog Beste Puppy Winner!
Ayumi kreeg een mooie 2 uitmuntend, ze had helaas haar jasje thuisgelaten, zoals de keurmeester had opgeschreven. Ze was dus gewoon kaal :P  Bandhu heeft het heel erg goed gedaan, 1 uitmuntend in zijn klasse en vervolgens R.Beste Reu.                                   
                     

04-10-2014 CAC/IB Ijsselshow Zwolle Ayumi U1/R.CAC/R.CACIB , Charumati 1VB baby teef,  Ayuki 1VB baby reu en Beste Baby

Keurmeester : J.Ebels

Met Yumi en Charumati naar de show in Zwolle geweest. Yumi stond in de open klasse teven en Charumati in de babyklasse teefjes. Ayuki (Cartago of Shadasa) deed ook mee en stond in de babyklasse reuen. Charumati en Ayuki werden beidden 1e in hun klasse en mochten vervolgens tegen elkaar, Ayuki werd Beste Baby! Super gedaan Brendina!
Yumi werd 2 uitmuntend in haar klasse en werd vervolgens R.Beste teef.

                               Showresultaten 2013

  

05-10-2013 CAC/IB show Zwolle   Ayumi U1, CAC, CACIB, BOB, 9e in groep 1    Bandhu U1-JCAC,  CAC, CACIB

Keurmeester : Mevr. Drs. A.M beenen-Sluyters

Vandaag
zijn
we met Ayumi naar de Ijsselshow in Zwolle geweest. Ook Januja's zoon Bandhu was er met z'n baasje Kees. De resultaten van de beidde Shadasa's honden waren super!  Yumi stond eerst in een enorm sterke open klasse, waar ze, tot mijn vreugde, al eerste werd. Vervolgens werd ze Beste Teef!  Bandhu was Beste Reu geworden en dus mochten ze tegen elkaar lopen...dat was leuk! De keurmeester koos voor Yumi en ze werd dus BOB!
Vervolgens mochten we naar de erering en daar werden we 9e geplaatst van de 40!
Zo trots op Yumi en Bandhu! 

     

22-09-2013 KCM ZWHVN Ayumi U1 R.Beste Teef  Bandhu U1 Beste Reu

Keurmeester reuen : dhr. A.de Wilde  Keurmeester teven: mevr. M.ten Cate 

Vandaag zijn we met een hoogloopse Ayumi naar de KCM van de rasvereniging geweest. Bandhu of Shadasa was er ook met zijn baasje Kees. Bandhu werd dit x professioneel voorgebracht door Roxanne kort. En dat niet zonder resultaat! 1 Uitmuntend in sterke jeugdklasse en vervolgens Beste Reu! Het was geweldig om te zien hoe hij blij en trots door de ring draafde! Dat zijn 2 Cac's voor Bandhu erbij :-)
Ayumi had het niet erg zwaar in de fokkersklasse, we stonden daar alleen :-)  Al is het natuurlijk altijd heel spannend wat de keurmeester van haar vind en welke beoordeling ze zal krijgen. Ze heeft een 1 uitmuntend gekregen met een prachtig keurrapport en mocht met alle eerst geplaatste prachtige dames strijden om de titel Beste Teef.  En ze werd Reserve Beste Teef! De beste teef werd Indian Rose FCNS, die ook Best in show werd. De punten van Indi schuiven door naar Yumi, omdat ze al Nederlands kampioen is. Je kunt je wel voorstellen dat we heel blij en trots zijn op Bandhu en Ayumi! :D  



                                 

07-07-2013 CAC/IB show Echt     Ayumi U1     Bandhu U1-JCAC en RCAC

Keurmeester : Mevr. 

We zijn met onze dames naar de cac/cacib buitenshow in Echt geweest. We hadden Yumi ingeschreven. Op deze
show was ook Kees met Bandhu of Shadasa, die hier hun showdebuut hadden! Het was heeeeel erg warm, gelukkig hadden we een goed plekje met schaduw van de partytent. In de ring hield ik het bijna niet uit..ook Yumi niet.. Ons lijden werd beloond met een 1 uitmuntend in de open klasse. Bandhu en Kees deden het heel goed en Bandhu kreeg een  1uitmuntend - Jcac en vervolgens werd hij reserve beste Reu! We zijn mega-trots natuurlijk!  Na de show zijn we met  z'n allen met Gerard, Lux en Boaz naar een water gegaan om af te koelen! Hier een linkje met alle foto's : Show Echt


 


10-05-2013 VDH-Europasieger Dortmund   Ayumi U1 CAC / R. Beste Teef / R-CACIB - Januja U4

Keurmeester : Dhr. J.Ebels 

Vandaag zijn we met Januja en Ayumi naar de Europasieger show in Dortmund geweest. Waar zelfs deelnemers uit Israël en Rusland waren! Yumi deed mee in de tussenklasse en Januja in de open klasse. 
Yumi en Januja zagen er prachtig uit, vonden wij iig ;-) 
De keurmeester vond dat ook en beloonde Ayumi of Shadasa met een mooie 1U CAC in de tussenklasse en ze werd vervolgens Reserve Beste Teef/RCACIB. 
Beste teef en VDH-Europasiegerin werd Gigi (Guardian Angel des Gardiens du Pacte) van Roxanne Kort. BOB werd Laila of Skah Dakota van Thorsten, de fokker van Januja.
Januja kreeg een prachtige 4 Uitmuntend! Het leukste vond ik nog dat Januja blij en vrolijk was in de ring! Vroeger vond ze er niet veel aan en nu vond ze het leuk! Ook wij hebben het weer gezellig gehad :-)

Wat zijn we blij met de uitslagen van Ayumi en Januja! :D

23-03-2013 CAC/IB show Leiden    Ayumi U1 R.CAC   Allegro U1

Vandaag zijn we met Ayumi naar de cac/cacib show in Leiden geweest.  Ayumi's broertje Allegro (Kynan) en zijn grote vriend Rowyn gingen vandaag ook voor het eerst aan een show meedoen! Roxanne kort ging deze mooie mannen voorbrengen, waarvoor heel veel dank!

Helaas was Ayumi niet in goede showconditie, net als de meeste deelnemers flink aan het verharen, beetje te schraal naar mijn zin en nog steeds een rode plek in haar flank..:-(  Ondanks deze minpuntjes werd ze 1U en kreeg ze het Rcac/Rcacib!  Beste teef werd Chico van Sutwalda die ook nog met deze laatste punt Nederlands kampioen werd! Gefeliciteerd Chico en Jan! 
 
Kynan (Allegro of Shadasa) kreeg een prachtige 1 uitmuntend! Zijn vriend Rowyn ( Lakota van de Timberhoeve) kreeg een hele mooie 2 Uitmuntend. Gefeliciteerd Petra en Wido! We hopen jullie nog veel vaker op shows te zien ;-) Kynan heeft zich prachtig ontwikkeld en lijkt sprekend op Ayumi!

 

                              Showresultaten 2012

        

09-12-2012 Jonge hondendag  RZWH     Ayumi U1, Res.Beste teef

Keurmeester: mevr. Meiburg

Vandaag hebben we met Ayumi meegedaan aan de jonge honden show van de RZWH.
Yumi stond in de sterke jeugdklasse samen met 11 andere prachtige teefjes. We hadden geen hoge verwachtingen, want Yumi had een lelijke plek in haar flank waar ze had zitten wroeten en wat daardoor oranje gekleurd was....Heel groot was de verassing dan ook dat mevr. Meiburg Yumi als eerste plaatste! Vervolgens werd ze nog reserve beste teef! Wat waren we blij en verrast! Heel leuk was het ook dat er op deze eerste zeer geslaagde jonge hondendag van de RZWH best veel stokhaartjes aanwezig waren! Hier een mapje met foto's van deze dag : Jonge hondendag

 

01-04-2012 Clubmatch ZWHVN Januja U2 - Ayumi U1, Beste Teef en BIS

Keurmeester: Dhr. J.Ebels

Vandaag hebben we meegedaan met Januja en Ayumi aan de clubmatch. De show werd buiten gehouden. Januja deed mee in de open klasse en Yumi kon net meedoen in de jeugdklasse met haar 9,5 maand. Het leek ons een mooie gelegenheid om met Yumi te oefenen in deze klasse. Groot was de vreugde dan ook dat Yumi 1e geplaatst werd met een uitmuntend! Januja werd 2e uitmuntend in haar groep!

Doordat Yumi 1e was, mocht ze meedoen voor beste teef.  Heel groot was de verassing dat ze door Dhr J.Ebels tot beste teef gekozen werd! Wat een eer! Daarna waren we nog niet klaar en ging dhr J.Ebels de beste hond van de dag kiezen. Dit ging tussen de knappe kampioensreu King Obelix v/d Timberhoeve en onze kleine meid. Ik schrok gewoon toen ik hoorde dat Ayumi of Shadasa gekozen werd! Beste van het ras op de clubmatch 2012...onze kleine meid van 9,5 maand...dit gaat alle dromen te boven! Hierbij wil ik dan ook dhr J.Ebels en mevr. A.M Beenen-Sluyters heel erg bedanken voor deze geweldige ervaring!

We zullen nog wel een heel aardig tijdje op een roze wolk blijven zweven!

19-05-2012 WDS Salzburg   Januja U4 en Ayumi ZG   keurmeester: P.Jentgen

Vandaag hebben we deelgenomen aan de Worlddogshow in Salzburg met Januja en Ayumi.

De dag dat de zwitsere witte herders moesten was op zaterdag de 19e. Het was mega-druk, om bij de parkeerplaats te komen hebben we andehalf uur in de file gestaan. Bij de ring was bijna geen ruimte om de benches neer te zetten, dankzij hulp van een lieve nederlandse deelneemster konden we ons toch zettelen! 

 Yumi deed mee in de jeugdklasse van 21 deelneemsters. Ze kreeg een Zeer Goed. Dhr Jentgen zei dat ze nog wat uit moest groeien, ze was nog een beetje een baby:-)

              

Januja deed het in de open klasse (23 ingeschreven) niet onverdienstelijk! Na heel veel en heel hard lopen om het gangenwerk te laten zien werd ze als 4 Uitmuntend geplaatst! We zijn mega-trots op haar!

03-03-2012 Martinidogshow 1VB beste pup Keurmeester : Mevr. J.Meiburg

Vandaag heeft Ayumi of Shadasa meegedaan aan de Martini Dogshow in Groningen. Yumi kon nog net in de puppyklasse meedoen met haar dikke 8 maanden. Het geen heel goed! Yumi gedroeg zich in de ring heel keurig en werd 1e van de puppymeisjes. Vervolgens mocht ze meedoen voor beste pupje. Ze won van de knappe Gringo der Weisse Stern en werd Beste Pup! Vervolgens mochten we 's middags nog meedoen in de erering voor beste pup van de show. Hier werd Yumi geslecteerd bij de eerste 7 ( van meer als 20 pups). ! We zijn zo trots op haar:-))

        

                             Showresultaten 2011

 

27-11-2011 Winner Amsterdam 2VB en U3  Keurmeester : Kitty Sjong

Vandaag zijn we met Fai, Januja en Ayumi naar Amsterdam afgereisd om deel te nemen aan de Winnershow. Ayumi deed mee in de babyklasse en kreeg daar een 2e plaats Veelbelovend. Januja deed voor het eerst na haar nestje weer mee in de Open klasse. Ik merkte dat ze nogal futloos was, ze liet haar oren wijd hangen en had er geen zin in. Ondanks dat toch een 3e plaats met een Uitmuntend! De KM was best streng en er werden veel ZG's gegeven. Verder deden Januja's broertjes mee : Josh of Skah Dakota (Snowy) 3 Uitmuntend in de Kampioensklasse en Juan of Skah Dakota (Nando) 1 Uitmuntend in de Kampioensklasse en vervolgens nog Beste Reu. 2 Titels voor hem erbij Winner 2011 en ook nog Nederlands Kampioen!

    

     

16-10-2011 Kampioensclubmatch ZWHVN 4VB  Keurmeester : mevr. E.Bakker

Vandaag zijn we met Ayumi of Shadasa naar de kampioens clubmatch gegaan. Ayumi deed mee in een goed bezette babyklasse, waar ze 4e geplaatst is met een veelbelovend en een mooi keurrapportje. Helaas had ze traanoogjes waardoor volgens de keurmeester de expressie niet optimaal was...Ze gedroeg zich verder ook weer uitstekend! Tussendoor heeft ze nog leuk gespeeld met een andere "baby" :-)

           

 

25-09-2011 BBI CUP OF NATIONS VI  3VB  Keurmeester : Jan de Gids

 Vandaag zijn we met Ayumi of Shadasa naar de BBI cup in Chastre België gegaan. Het was Ayumi haar eerste show en ze deed mee in de babyklasse. Er waren 13 hondjes ingeschreven en Yumi was 1 van de jongsten. Ze deed het echt super goed! Wel wat afgeleid door wat holletjes in het gras, waar ze graag met haar snuitje in wilde wroeten. Bij de Keurmeester stond ze gelukkig keurig met haar hoofdje omhoog en liet ze zich makkelijk betasten en in haar mondje kijken :-) Ze werd 3e geplaatst en ik ben supertrots op haar :-D Het was een lange dag, met gelukkig prachtig weer en een mooie lokatie met veel ruimte voor de honden om even te ontspannen. Ook extra leuk was het omdat E'Jehol du Bois des Ternes, de vader van ons A-nestje, er was!

                   

                          Show resultaten 2010

28-11-2010 Winner Amsterdam U1 Keurmeester: mevr. R. Reyniers

Vandaag was de Winnershow in Amsterdam. 45 Zwitserse Witte Herders waren van de partij. Januja deed mee in de open klasse. Ze was, net als vorig jaar, helemaal uit haar vacht. Veel verwachte ik er niet van, ook omdat deze keurmeester in de voorgaande klasses best weinig U-tjes gaf. Blij waren we dan ook toen Januja 1 uitmuntend werd geplaatst!  Beste van het ras werd Karuna of Skah Dakota, evenals jeugdwinster en Winster!  Januja deed ook nog mee aan de fokgroepen, samen met Ghuna, Hanan en Karuna. Voor het eerst liepen Januja en ik in de erering :-)  En dan nu ook nog eens met fantastisch resultaat, de 2e plaats in de fokgroepen en dat op de Winner!

09-10-2010 Ysselshow Zwolle U2   Keurmeester: mevr. van Viegen-Rappagne

Vandaag zijn we met Januja naar de ijsselshow in Zwolle geweest. Lekker dichtbij! Fai was natuurlijk ook mee voor de gezelligheid. Het was lang wachten tot Januja aan de beurt was, de witjes waren weer als laatst. Januja had er werkelijk geen zin in en was niet echt op te peppen voor een leuke attente houding :-)  Maar ze werd ondanks dit 2 uitmuntend geplaatst, achter de mooie Indian Rose FCNS. Helaas ging er wat mis met de keurrapportjes. Ze hadden voor het eerst laptops gebruikt, en met het opslaan oid ging er iets mis. De helft van de groep kreeg wel een rapport, de rest zal opgestuurd worden. Afwachten dan maar...

 

19-09-2010 Kampioensclubmatch ZWHVN U3  

Keurmeester: Mevr. Anita Gielisse

Januja heeft meegedaan aan de kampioenschapsclubmatch van de ZWHVN. Er waren in totaal 71 ingeschreven honden, waarvan 9 in de open klasse teven. Januja deed voor het eerst mee in de open klasse. Ze deed het erg goed en was heel attent. Januja werd 3 uitmuntend geplaatst! We waren erg blij dat ze het zo goed deed in deze zware klasse!                                            

19-05-2010 Outdoorshow Uden U1  Keurmeester : Dhr. P.Jentgen

Januja heeft meegedaan aan de outdoorshow in Uden. Ze had voor het eerst weer een mannelijke keurmeester, ze deinste wel wat terug, maar het ging goed!  Januja kreeg van hem ook een mooie 1 uitmuntend! Haar broertje Josh of Skah Dakota werd beste reu en BOB van de 26 ingeschrevenen!

22-05-2010 Pinkstershow Arnhem U1  

Keurmeester : Mevr. Marion Ten Cate

Januja heeft meegedaan aan de Pinkstershow in Arnhem. Vandaag mochten de Witjes als eerste de ring in, dus Januja was lekker attent en fit. Dit resulteerde dan ook in een mooie 1U! 

02-05-2010 Clubmatch ZWHVN U1  

Keurmeester : mevr. A.Boonemmer

Januja heeft vandaag meegedaan in de tussenklasse van de clubmatch van de Zwitserse Witte Herder vereniging. Ook dit keer lang wachten, de keurmeester nam haar tijd voor de dames, ze keurde voor het eerst de Witjes. Gangenwerk werk werd zowel in stap als draf beoordeeld.  Gelukkig heeft Januja goed gangenwerk en werd ze 1U geplaatst!  We mochten meedingen naar Beste Teef, dit werd terecht, de prachtige Indian Rose fan Cosmo's Noflik Stee! Zij werd later ook nog BOB!

05-04-2010 Paasshow Leeuwarden U2   

keurmeester: Hassi Assenmacher-Feyel

Onze eerste show weer na de Winner en nu voor het eerst in de tussenklasse. Ik weet niet wat het is, maar ook nu was ze weer flink uit haar vacht en aan het einde van haar loopsheid. Wat een timing steeds..... Januja gedroeg zich verder keurig, ondanks dat ze door het lange wachten, de puf er wat uit had. Ik was dan ook erg blij met de 2U. Ze mocht ook nog meedingen naar reserve beste teef, maar die plek ging naar de prachtige Indian Rose.

   

                             Show resultaten 2009

                            


27-09-2009   Maastricht  U1 J-CAC en CAC                                                                   Januja heeft 27 September 2009 meegedaan aan de hondenshow in Maastricht.                
De keurmeester was E.Haapaniemi.                                                                                        
Januja werd 1U in de jeugdklasse en daarna werd ze ook nog BESTE TEEF!
                         

Januja's broertje Josh of Skah Dakota is BOB geworden! Jumaana of Skah Dakota deed mee in de tussenklasse en kreeg 1U en res.CAC.

                                                                                        ___________________________________________________________________________________           

13-09-2009 Clubmatch ZWHVN U1 + Beste Teef                                                  Januja heeft 13 September 2009 meegedaan aan de ZWHVN-clubmatch in Houten.              
De keurmeester was E. Bakker-v.d. Woestijne.                                                                         Januja werd 1e in de jeugdklasse teefjes.  Daarna werd ze ook nog BESTE TEEF!              
Wij zijn natuurlijk erg trots op onze Januja!

                         _________________________________________________________________________                            

29-11-2009 Winner Amsterdam U3   keurmeester: Gunnel Holm

Vandaag was het een super spannende dag! Allereerst het was voor ons toch wel spannend hoe Januja op de keurmeester zou reageren, gezien haar gedrag in Zwolle en Bleiswijk. Januja gedroeg zich gelukkig keurig naar mevr.Holm toe! Verder was januja net loops geworden en totaal uit haar vacht ..... Ook was het erg spannend omdat 2 broertjes en haar zusje meededen! Januja kreeg een prachtige 3 Uitmuntend! Later bleek dat ze achter de BOB en reserve-winster geplaatst was!

Januja haar familie deed het heel erg goed!  Haar top uitziende zusje Jumaana-Ishata of Skah Dakota werd Jeugdwinster, vervolgens Winster en als klap op de vuurpijl Best of Breed van 52 ingeschreven witte herders! Echt een fantastische prestatie!

   

Josh-Snowy of Skah Dakota werd Jeugdwinner en reserve Winner, voorgebracht door Roxanne Kort! Juan-Nando of Skah Dakota werd 2U geplaatst, achter Snowy!

     

Verder werden halfzus Hasina en Halfbroer Hanan van Skah Dakota 3U geplaatst in hun klasse.

07-11-2009 Bleiswijk ZG3    Keurmeesterwissel M.E.J. v.d Weijer                                         Vandaag zou eigenlijk Dhr.Rutten keuren, maar door diens afwezigheid kregen we dezelfde keurmeester als in Zwolle!  We hebben overwogen om ons terug te trekken, maar toch niet gedaan. Helaas zit de schrik er bij Januja nog in en gromde ze dit maal weer tegen de keurmeester....Gelukkig wederom geen diskwalificatie. Maar een leuke ervaring is het niet!

   

03-10-2009 Zwolle  ZG2    Keurmeester: M.E.J. v.d Weijer                                                    Januja werd in Zwolle uitmuntend voorgebracht door Handler Roxanne Kort. Helaas werd Januja aan het schrikken gebracht door de keurmeester. Deze keek haar strak aan en maakte een Pshhhh geluid, waardoor Januja ging grommen.....  Gelukkig nog een 2e plaats en geen diskwalificatie!

05.09.2009 Luxemburg ZG3  Keurmeesterwissel: N.Deschuymere

09.08.2009 Ludwigshafen ZG     Keurmeester: Ingo Bortel

                  

01.08.2009 Bremen U2  CAC(VDH)-J-R  Keurmeester: Hassi Assenmacher-Feyel

                   

07.06.2009 Kampioenschapsclubmatch ZWHVN U4     Keurmeester: Jan de Gids

                              

30-05-2009 Pinkstershow Arnhem ZG    Keurmeester: L.Hanniste

03.05.2009 VDH-Europasiegeraustellung Dortmund U4   Keurmeester: H.Kliebenstein

                           

13-04-2009 Paasshow Leeuwarden ZG   Keurmeester: N.Deschuymere                             
Dit was onze allereerste grote hondenshow! Wat een spannende ervaring! Januja gedroeg zich voorbeeldig, al moest ze ook erg wennen aan het hele gebeuren. Al die nieuwe geluiden, zoveel honden en mensen....en dan ook nog al die spanning van vrouwtje.....                      

                        

23-11-2008 DTC Clubmatch VB2

Dit was onze eerste "show" met Januja! Het ging heel goed! Januja werd 2e van de rashondenpupjes, er deden 28 in totaal mee, waarvan er ongeveer 20 met haar door waren.

Het commentaar was:                                                                                                             
5 maanden oude heel mooie teef. Heel mooi gebouwd. Goede borstdiepte.Krachtige botten. Heel mooi hoofd met bijna zwarte ogen. Heel mooi pigment. Heel mooi gehoekt voor en achter. Staat mooi recht op de voorbenen. Heel goede en onderhouden vacht. Correct aangezette oren. Ze is aan het wisselen maar kaken staan goed. Heel goed gangenwerk dat goed uitgrijpend is. Lief en rustig karakter. Moet alle nagels laten knippen.                                                                                                               
Keurmeester: Kristel Killer.

 

 

 Dalton en Fai mochten ook deelnemen aan de show en deden het ook erg goed!

Fai of Skah Dakota werd 4e van de 30 rashonden.
Commentaar: Mooie schedel. Mooie donkere, goed geplaatste ogen. Goed pigment. Schgaargebit. Goede voorborst, goede borstdiepte. Goed gehoekt voor en achter. Mooie vacht, goede staartaanzet. Rechte rug. Gaat soepel en vlot door de ring. Allerte verschijning.
Keurmeester: Diane Sari.
 
Voor Dalton was het heel spannend. Ze had een titel te verdedigen! Ze was in 2005 Kampioen van de kruizingen geworden.  Het ging nu ook erg goed, Dalton liet zich weer als een volleert showhond zien !
Dalton werd 1e van de Veteranen! Nog niet eerder gebeurt in het keuringsgebeuren van het DTC dat een hond 2 x kampioen word !
Er werd  gezegd :                                                                                                               
13 jaar oude hele mooie teef. Tanggebit met hele mooie schone sterke tanden voor leeftijd. Middelbruine ogen en mooi gedragen oren. Heel mooie lichaamsbouw met rechte rug en goede borstdiepte. Halflange staart en mooi verzorgde vacht. Heel mooi en vlot en vrolijk gangenwerk. Voor leeftijd in topconditie en heel mooi geshowd!                                                                                                                     
Keurmeester:
Kristel Killer.